Könyvtárunk több mint 15 000 kötettel, gyermekkönyvtár részleggel, számítógép használati lehetőséggel és többféle egyéb szolgáltatással várja olvasóit.

KÖNYVTÁR

8151 Szabadbattyán, Árpád u. 10.

Vezető: Lászlóné Lakner Lilla könyvtáros

Nyitva tartás:

  • Hétfő: 10.00 – 18.00
  • Kedd:  10.00 – 18.00
  • Szerda: 9.00 – 12.00
  •               13.00-15.00      
  • Csütörtök: 10.00 – 12.00
  •                     13.00 – 16.00
  • Péntek: 8.00 – 12.00

Telefon: +36 22 363-316
E-mail: konyvtar(kukac)muvhazbattyan.hu

GPS pozíció: N 47.1188359 – E 18.3694961

 

 

KÖLCSÖNZÉSI FELTÉTELEK

A könyvtárat csak érvényes kölcsönző kártyával rendelkező könyvtári tag használhatja!

A beiratkozási és a kölcsönzési díj: INGYENES

  • felnőtteknek: 0 Ft,
  • 18 éves kor alattiak és diákok (diákigazolvánnyal): 0 Ft.
  • nyugdíjasoknak 0 Ft

Kérjük, hogy kölcsönző kártyáját mindig hozza magával, érkezéskor a kölcsönző pultnál adja le, távozáskor pedig kérje el!

A kölcsönzött könyvek nyilvántartása számítógépes programmal történik. Egy alkalommal hat darab könyv kölcsönözhető három hétre. A kölcsönzési határidő lejárta után az olvasónak lehetősége van hosszabbítást kérni személyesen, e-mailben vagy telefonon. Ha ez nem történik meg, a könyvtár emlékeztetőt küld ki az olvasónak. A tartozás rendezéséig újabb könyv nem kölcsönözhető.

Az állományba tartozó könyvekre előjegyzést felveszünk telefonon, személyesen vagy e-mailben. Könyvtárunk elektronikus levélben értesíti az olvasót, ha beérkezik az általa előjegyzett dokumentum.

Lehetőség van könyvtár állományában nem található szakkönyvek könyvtárközi kölcsönzés útján történő beszerzésére is. Az erre vonatkozó igényt e-mailben is jelezheti az olvasó.
A szolgáltatás postaköltségét az olvasónak kell megtérítenie!

A kézikönyvtár teljes anyaga helyben használható!

Vigyázzunk a könyvtári könyvek épségére! A könyvek elvesztése vagy megrongálódása esetén a könyvtár a jelenlegi beszerzési árat számlázza le az olvasónak.

ONLINE KATALÓGUS

Online katalógusunkkal kényelmesen, otthonról követheti nyomon kölcsönzési adatait intézményünk honlapján. Nevét és a kölcsönző kártyáján levő kódszámát beütve megnézheti, hogy milyen könyvek vannak kint Önnél, s ezeknek mikor jár le a kölcsönzési határidejük.

Telefonon (+36 22 363-316) ill. e-mailben (konyvtar(kukac)szbmuvhaz.hu) kérhet hosszabbítást, előjegyzést kölcsönzésben lévő könyvekre és kérheti, hogy a könyvtár állományában nem szereplő könyveket könyvtárközi kölcsönzéssel szerezze be a könyvtár. (Ennek díja a mindenkori postai díjszabás szerint alakul.)

Kereshet a könyvtár katalógusában, megnézheti, hogy egy bizonyos dokumentum megvan-e, bent van-e, s ha kölcsönzésben van, mikor hozzák vissza. Megtudhatja, hogy egy bizonyos szerzőnek milyen kötetei találhatóak a könyvtár állományában.

ONLINE KATALÓGUS

A kölcsönzési információknál adja meg a nevét, kölcsönzési kártyája kódszámát, majd kattintson a keresés indítására. Ekkor megjelenik a kikölcsönzött könyvek listája és a kölcsönzési határidő.

Keresés a könyvtár adatbázisában – ha egy bizonyos könyvet keres, a főcím rovatba írja be a dokumentum címét. Ha tudja a szerző nevét is, szűkítheti a találati listát! Kattintson a keresés indítása gombra.

Megszakítás